Invest-NL is toegetreden tot het Dutch Security TechFund van TIIN Capital. Partijen hebben dit op 5 februari 2021 bekend gemaakt. Eind 2020 stapte ook Investeringsfonds Groningen in. Samen met haar investeerders is het streven van het fonds de ‘stars’ in Cybersecurity te selecteren en tot een succes te maken. “Shoot for the moon. Even if you miss it you will land among the stars”.

Door toetreding van Invest-NL heeft het Dutch Security TechFund € 36 miljoen beschikbaar om te investeren in early stage en later stage (Cyber) security ondernemingen. Sinds de start van het fonds zijn er inmiddels vijf investeringen gedaan. Naast Invest-NL en Investeringsfonds Groningen zijn ook investeerders als KPN Ventures, regionale investeringsmaatschappij InnovationQuarter en de Gemeente Den Haag aan  het zesde venture capital fonds van TIIN Capital verbonden. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeert ook mee via de Seed faciliteit van RVO, naast een groep ‘informal investors’ en family offices, waaronder O2 Capital.

Met de komst van Invest-NL, dat € 5 miljoen beschikbaar heeft gesteld, is het fonds in staat dieper te investeren in veelbelovende jongere en opschalende Cybersecurity ondernemingen in Nederland.

Lees verder het persbericht: Invest-NL investeert in TIIN Capital