events

Op 4 oktober jl. ontving TIIN Capital een aantal relaties in het Papagenohuis in Laren (NH) voor een expositie van werken van Kees Verkade, die de mens in al zijn facetten boetseert met de nadruk op beweging in emotie. De passie voor het werk hebben Kees Verkade gemaakt tot de vooraanstaand en internationaal beeldend kunstenaar die hij nu is. Dat is ook de passie die wij zoeken bij de entrepreneurs waarin wij investeren. En mede daarom vonden wij het een grote eer, in aanwezigheid van Kees Verkade zelf, een deel van zijn portfolio te hebben mogen delen met de aanwezigen

 

Er zijn talloze liefhebbers, verzamelaars en opdrachtgevers uit het bedrijfsleven die Kees Verkade tot de bekendste beeldhouwer van Nederland hebben gemaakt. Zijn monumentale werken zijn verspreid over de hele wereld te vinden, van New York tot Nice en van Monaco tot Maastricht. Eind jaren zestig verschenen diverse artikelen in onder andere Time Magazine en de New York Herald Tribune. De thematiek is divers: kinderen in hun spel, clowns en acrobaten, sporters en dansers in uiterste concentratie, moeders die hun kinderen koesteren of geliefden die zich overgeven aan het geluk. Het zijn allemaal momenten van herkenning, in brons gestold. Kees Verkade is ook bekend om de portretten in brons die hij maakt. Voorbeelden van deze bijzonder goed getroffen portretten waren te zien zijn op de expositie. Ook zijn prachtige gouaches die beweging en intensiteit laten zien, waren er te bewonderen. De aanwezige gasten van TIIN Capital hebben er van kunnen genieten en er zijn zelfs enkele tot aankoop van een werk over gegaan. Met deze aankoop hebben wij ook de Stichting Papageno een mooie avond kunnen bezorgen.

Het was namelijk ook de wens van Kees Verkade om een deel van de verkoopopbrengst van deze expositie te schenken aan de stichting Papagenohuis. Het Papageno Huis haalt de buitenwereld naar binnen. Er is veel aandacht voor integratie en inclusie, kunst en cultuur spelen er de hoofdrol. Het doel is kinderen en jongeren met autisme en aanverwante beperkingen zicht te geven op een betere toekomst en een passende plaats in de samenleving. Wij danken de aanwezige relaties voor hun komst naar deze bijzondere tentoonstelling.