funding
Het is niet nieuw dat banken zich op onderdelen terugtrekken uit kredietverlening, of dat bij een bank een lening aanvragen vaak ingewikkeld is of moeilijk realiseerbaar. En soms wanneer het wel lukt biedt het geen oplossing voor de lange termijn. Ook bij participaties van TIIN Capital doet deze problematiek zich voor. TIIN Capital ziet dat naast banken partijen die een alternatieve financieringsvorm aanbieden van grote toegevoegde waarde kunnen zijn.

Zo hebben wij in de maand augustus 2016 ten behoeve van onze participatie ITpreneurs een additionele financiering aangetrokken om het de onderneming mogelijk te maken verder te investeren in haar platform, dat uiteindelijk de grootste geautomatiseerde marktplaats moet worden waar leveranciers van trainingen op het gebied van IT Best Practices en gebruikers (veelal trainers of HR afdelingen van grote bedrijven) elkaar weten te vinden. De financiering die daarvoor nodig is, zal worden gebruikt voor investeringen in nog benodigde software componenten en werkkapitaal. De partij waarmee succesvol deze financiering is afgerond is het MKB Impulsfonds dat ondernemers met een gezonde onderneming en groei-ambitie ondersteunt. TIIN Capital heeft gezamenlijk met ITpreneurs deze financiering ingevuld, waarbij NEOS Business Finance acteerde als kredietbeoordelaar en portefeuillemanager en het MKB Impulsfonds als financieringsinstelling de lening uitgeeft.

Eerder dit jaar heeft TIIN Capital ook voor haar participatie FullFact International een alternatieve financieringsvorm gearrangeerd. De financiering is destijds aangetrokken bij Trefi. Via het Trefi platform wordt in dit geval financiering verstrekt op basis van facturen van FullFact, waardoor de onderneming meer werkkapitaal beschikbaar heeft en uiteindelijk daardoor ook ruimte en tijd heeft om te kunnen ondernemen en groeien.

De alternatieve financieringsvormen zijn voor participaties van TIIN Capital van grote toegevoegde waarde gebleken en daardoor ziet TIIN Capital ook een rol naast banken voor deze vorm van financiering.