nieuws van de participaties

Naarden, 3 oktober 2018. TIIN Capital heeft samen met Bolster Investment Partners per 1 oktober al haar aandelen in ORMIT verkocht aan een nieuwe aandeelhouder, te weten HR investeringsgroep Pyramid N.V. ORMIT zal als zelfstandig bedrijf binnen deze groep functioneren en kunnen groeien. Het management van ORMIT heeft naast Pyramid N.V. geïnvesteerd in de nieuwe groeiplannen en heeft een 25% belang verworven.

 

TIIN Capital verwierf in 2010 samen met Bolster Investment Partners en het management van de onderneming 100% van de aandelen in de snelgroeiende specialist in traineeships ORMIT. Na 2010 is gewerkt aan de verdere uitbouw en groei van de onderneming. Niet alleen de omzet is toegenomen, maar ook is ORMIT in staat geweest in zowel Nederland als België een leidende positie te verwerven in de markt van talentmanagement en – werving. Deze leidende positie blijkt ook uit de klantenkring waar grote internationale bedrijven onderdeel van zijn.

 

De verkoop van ORMIT sluit goed aan bij de oorspronkelijke intentie van investeerders TIIN en Bolster de  onderneming te ondersteunen bij de stap voorwaarts en de groeistrategie, waarbij op een gegeven moment de juiste partij wordt aangezocht om verder te kunnen versnellen en de expansie vorm te kunnen geven. “Na 8 succesvolle jaren van samenwerking, wilden de financiële investeerders de opgebouwde waarde verzilveren”, aldus Hetty van Ee, managing director van ORMIT Groep en één van de vrouwelijke topondernemers in Nederland.  “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe aandeelhouder die onze visie, waarden en groeiambities deelt. We willen nog verder uitbreiden en zochten daarvoor een partij die dat wil ondersteunen. De keuze is gevallen op Pyramid NV, een HR-investeringsgroep onder leiding van 3D-Investments en Bert Pauwels.”

 

“Met deze verkoop van ORMIT aan Pyramid N.V. wordt een intensieve periode van samenwerking succesvol afgesloten, waarin gedurende de investeringsperiode de waarde is vermeerderd. Voor alle betrokkenen is deze exit iets om trots op te zijn”, aldus Maarten Derks, partner bij TIIN Capital.

 

Voor TIIN Capital is ORMIT tevens de laatste participatie uit het in 2010 gestarte TIIN Next Phase Fund. Met deze laatste exit kan het fonds worden afgesloten met een prachtig rendement voor de investeerders in dit fonds.

 

De succesvolle afronding van dit fonds geeft TIIN Capital de ruimte en mogelijkheid een nieuw fonds te starten dat deze week tijdens de Cyber Security Week 2018 wordt aangekondigd.