events

4 oktober 2018, Tijdens de Cyber Security Week 2018 (‘CSW2018’), die van 2-5 oktober plaatsvindt in Den Haag, komen key players bij elkaar om onder meer de nieuwste ontwikkelingen met elkaar te bespreken en kennis uit te wisselen over Cybersecurity. Een nieuwe ontwikkeling is de aankondiging deze week van het Dutch Security TechFund tijdens de Acces to Capital Day.

 

Dit Nederlandse Cybersecurity fonds, dat ook IoT security als aandachtsgebied heeft, is mede op initiatief van The Hague Security Delta (‘HSD’) opgezet en zal door TIIN Capital worden gelanceerd zodra zich de eerste mogelijkheid voordoet om in een Cybersecurity bedrijf te investeren. Het fonds mikt op een fondsgrootte van maximaal €30 miljoen, waarvan de helft inmiddels is toegezegd, waaronder corporates in Nederland met cyber- en/of IoT security als focus.

 

TIIN Capital is momenteel actief in gesprek met veelbelovende startups en scale ups om tot een investering te komen. Scouting en sourcing vindt overwegend plaats in Nederland, maar ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld mogelijkheden die zich voordoen in Cybersecurity ‘hub’ Tel Aviv waar, in samenwerking met Iokale investeerders, startups of scale ups naar Nederland worden gehaald voor de uitrol van activiteiten in Europa.

 

Cybersecurity risico’s zijn niet alleen van de toekomst, maar ook uiterst actueel. Of het nu gaat om fake news, om beveiliging van data, beveiliging van Internet of Things devices of om cyberaanvallen; iedereen heeft er mee te maken. Juist daarom moet er nu versneld worden geïnvesteerd. Het kapitaal dat beschikbaar komt via het fonds van TIIN Capital zal worden geïnvesteerd  in startups en scale ups die oplossingen bouwen voor deze sector.

 

“Het unieke van het fonds is niet alleen de focus, maar ook de samenwerking met HSD, naast betrokken investeerders zoals InnovationQuarter en corporate investeerders. Dit zijn partijen die kennis en kapitaal beschikbaar stellen en als marktpartij producten kunnen testen. Daarnaast investeren angel investors uit het netwerk van TIIN Capital die waar nodig coaching of support kunnen geven aan de ondernemers. Een Raad van Advies wordt samengesteld waarin specialisten zitting hebben op het gebied van Cybersecurity’, aldus Michael Lucassen, partner bij TIIN Capital. Sebastiaan Kors, die recent succesvol zijn securitybedrijf heeft verkocht en partner is in het nieuwe fonds, vult aan; “Samen met het team van TIIN Capital staat hiermee een eco-systeem op de kaart, waarin specifieke expertise van Cybersecurity en investeren samenkomt en geconcentreerd wordt gewerkt aan succesvolle investeringen in (Cyber)security ondernemingen”.