Het online afspraken platform Datumprikker.nl speelt in op de zakelijke markt door een samenwerking te realiseren met Deskbookers.com, de online marktplaats voor unieke en inspirerende werkplekken en vergaderruimtes. Het wordt hierdoor mogelijk om via Datumprikker.nl direct online ruimtes voor zakelijke aangelegenheden in te plannen en te reserveren.  

Vernieuwde Datumprikker
Het platform Datumprikker is sinds maart 2016 live met een geheel vernieuwd design en richt zich naast de bewezen datumprik-functionaliteit vanaf heden sterk op de behoeftes rondom de afspraak. Naast het kortsluiten van de datum stelt Datumprikker zo ook prominent locaties voor een afspraak voor. Deze suggesties zijn gebaseerd op eerdere keuzes die een organisator heeft gemaakt tijdens het aanmaken van de afspraak. Zo worden nu al locaties van partners Heineken en Couverts weergeven binnen de categorieën ‘drankje’, en ‘eten’. Deskbookers.com is een logische stap naar uitbreiding van locaties gericht op zakelijke gebruikers van Datumprikker.nl.

Deskbookers en Datumprikker
Deskbookers.com zal vanaf juni 2016 de categorie ‘zakelijk’ invullen door locaties van vergaderruimtes en werkplekken te integreren in het platform van Datumprikker. Datumprikker speelt hiermee in op digitalisering, dat in diverse markten in rap tempo zichtbaar toeneemt. Denk hierbij aan het online reserveren van hotels op Booking.com en taxi’s via Uber. Deskbookers zal meer dan 12.000 vergaderlocaties en werkplekken beschikbaar stellen aan de zakelijke gebruikers van Datumprikker, terwijl zij hun afspraak aan het plannen zijn.

David van Brakel, Datumprikker: “Deze samenwerking is een typische win-win. Iedere maand worden er zo’n 50.000 zakelijke afspraken gepland via Datumprikker. Dit staat voor 30% van de totale afspraken. Dankzij Deskbookers kunnen onze gebruikers met een klik op de knop hun afspraak vervolledigen. Het enige wat een genodigde nog hoeft te doen is een voorkeur voor datum en locatie aanklikken. Alle informatie van de afspraak staat vervolgens in een overzichtelijke mail en kan worden toegevoegd aan digitale kalenders”.

Over Datumprikker
Datumprikker heeft 7 miljoen gebruikers via de website en apps en wordt gebruikt om gemakkelijk groepsafspraken te plannen. In 2015 haalde Datumprikker groeigeld op bij TIIN Capital, Nalta en Stars Ventures voor verdere (inter-)nationale expansie.

Over Deskbookers
Deskbookers.com is een online marktplaats voor vergaderruimtes en werkplekken en verbindt zakelijke professionals met duizenden locaties verspreid over Europa. Alle ruimtes kunnen per uur worden gereserveerd op basis van ‘real-time’ beschikbaarheid. Locaties kunnen zelf eenvoudig eigen ruimtes toevoegen aan het platform en direct alle boekingen beheren via een uitgebreid boekingssysteem.

Deskbookers is in 2013 opgericht door Jeroen Arts en Frank Derks en inmiddels zijn 40 mensen werkzaam bij de Amsterdamse onderneming. De start-up is een alumni van het Rockstart Accelerator programma 2015 in Amsterdam en ontving daarna een investering van € 1.500.000 van onder andere het Duitse Point Nine Capital en Arthur Kosten (voormalig CMO Booking.com).