netw bkmst

Op 2 juni 2016 vond onze jaarlijkse Netwerkbijeenkomst plaats in Naarden-Vesting bij Arsenaal Events (voormalige theaterzaal van Het Arsenaal) met als thema ‘Vernieuwend Ondernemen’. Onder leiding van ondernemer en spreker Arko van Brakel werd gesproken over de snel veranderende wereld om ons heen als gevolg van de technologische vooruitgang, maar ook door verschillende andere ingrijpende ontwikkelingen. Gelardeerd met voorbeelden uit de praktijk wist Arko in gesprek met ondernemende zakenvrouw en investeerder Connie Maathuis, co-founder van SendCloud Bas Smeulders en Michael Lucassen van TIIN Capital BV duidelijk te maken dat ondernemerschap en een vernieuwende manier van denken en werken nu meer dan ooit noodzakelijk is.

netw bkmst 3
netw bkmst 2

Bas Smeulders van de snelgroeiende onderneming SendCloud gaf ondernemers als tip mee vooral niet te lang te wachten met vernieuwen, maar gas te geven en gepassioneerd te ondernemen. In gesprek met de zaal gaf Arko van Brakel aan, dat ‘momentum’ ook bepalend kan zijn voor het succesvol neerzetten van een bedrijf met een briljant idee. Zo is hij zelf ooit begonnen met een bedrijf met een fantastisch product, dat het niet heeft gered omdat de markt en niet klaar voor was. Connie Maathuis was net als Michael Lucassen er van overtuigd dat start-ups veel kunnen betekenen voor MKB en Grootbedrijf, maar tegelijkertijd deze laatsten ook het fundament kunnen zijn waarop jonge bedrijven kunnen groeien. Dit is volgens Michael Lucassen ook een belangrijke pijler voor het nieuwe fonds dat TIIN Capital zal starten, waarbij de ‘best practices’ die TIIN Capital meeneemt uit haar early stage praktijk kunnen worden gebruikt bij het investeren in volwassen ‘later stage bedrijven’. Want de focus van het nieuwe fonds zal zijn gericht op ondernemers die met visie en gedrevenheid een volgende stap met hun onderneming willen zetten, waarbij de digitalisering van de samenleving en/of toekomstige groei van het bedrijf onderdeel van het groeiplan zijn.

DSC_2929

Na afloop van deze boeiende podiumchat konden de gasten van TIIN Capital in de Brasserie van Arsenaal Events tijdens de borrel kennis en ervaringen delen en napraten over het thema Vernieuwend Ondernemen.

netw bkmst foto