Europa’s #1 verzendplatform voor e-commerce, SendCloud (https://www.sendcloud.com/), heeft € 150 miljoen opgehaald in een Series C-financieringsronde. De ronde werd geleid door Softbank Vision Fund 2. SendCloud is sinds 2016 een investering van TIIN TechFund 3. De door SendCloud opgehaalde funding zal door het bedrijf worden ingezet om het team uit te breiden en de internationale groei te versnellen. Het uiteindelijk doel? De wereldwijde leider in verzendingen te worden! Het bedrijf heeft momenteel 400 medewerkers en geeft aan het komende jaar dit met nog eens 250 medewerkers te willen vergroten.

De ambitie blijft retailers te helpen bij het optimaliseren van het volledige verzendproces en tegelijkertijd de bezorgervaring voor consument te verbeteren. Het management van SendCloud heeft met onder meer TIIN TechFund 3 een slimme, ‘alles in één’ verzendoplossing voor retailers kunnen bouwen en ziet er naar uit met de nieuwe investeerders erbij een nieuwe fase voor het bedrijf in te gaan. Het fondsmanagement van TIIN TechFund 3 is er trots op deze snelgroeiende onderneming afgelopen jaren van zo dichtbij te hebben mogen volgen en begeleiden.

Lees ook: https://techcrunch.com/2021/09/15/sendcloud-nabs-177m-led-by-softbank-to-double-down-on-saas-shipping-as-a-service/